Unigarant en ANWB maken circulair schadeherstel mogelijk voor haar klanten

Verzekerden van Unigarant (bekend van de verzekeringsmerken Unigarant en ANWB) kunnen nu kiezen voor circulair glasherstel. IsoMAX is binnenkort beschikbaar in heel Nederland, dankzij de samenwerking tussen Unigarant (100% dochter van de ANWB) en GSF Glasgroep. Schadebedrijf Uniglas zorgt ervoor dat alles soepel verloopt.

‘Het aanbieden van circulair glasherstel is een belangrijke stap in de richting van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid’, zegt Maarten Rood, directeur van GSF Glasgroep. ‘De samenwerking met Unigarant en Uniglas betekent dat isoMAX zich heeft bewezen. Gewoon een technisch prima product, maar met veel minder nadelen voor het milieu. Ik hoop dat verzekerden, net als wij, ook durven te kiezen voor circulair,’ aldus Maarten.

Met de adoptie van IsoMAX zet ook Unigarant een belangrijke stap in de richting van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Op dit moment krijgen klanten met een woonverzekering in de regio Utrecht de keuze: circulair of nieuw. Haralt Lucas, teammanager expertise en schadeherstel bij Unigarant: ‘De kwaliteit van isoMAX doet helemaal niet onder voor die van nieuw isolatieglas. Het heeft dezelfde kwaliteitsgaranties en keurmerken als standaard glas. Als verzekeraar willen we uitsluitend topkwaliteit aanbieden en circulair glas is een vergelijkbare optie. Ten opzichte van volledig nieuw glas bespaar je bij de productie enorm op grondstoffen en energiekosten. Zo werken we samen toe naar volledig circulaire bedrijfsvoering en duurzaam herstel in 2050. Wij gaan voor duurzaam schadeherstel en hebben volop vertrouwen in de samenwerking met GSF en Uniglas.’

Uniglas, al jarenlang trouwe partner van GSF, fungeert als regiecentrum en coördineert het herstel voor haar opdrachtgevers. Directeur Hein Pols: ‘het verminderen van onze CO2-uitstoot heeft absoluut onze prioriteit. We pakken onze eigen uitstoot aan door elektrisch te rijden en door het plaatsen van zonnepanelen op ons kantoorpand. Het aanbieden van circulair glas is daarom een mooie toevoeging aan onze duurzame missie. Wij werken door heel Nederland, binnenkort is IsoMAX dus overal te vinden, van Groningen tot Limburg. Ook onze partners zijn enthousiast.

unieglas anwb isomax gsf glasgroep unigarant