GSF_isomax_diap

isoMAX: volledig circulair glas

GSF Glasgroep ontwikkelde in 2021 als eerste glasbedrijf ter wereld een circulaire productiemethode. Wij geven oud isolatieglas van goede technische kwaliteit een nieuw leven. Dat doen wij onder de naam isoMAX Circu-therm. Hiermee combineren we het beste van twee werelden. Samen met onze opdrachtgevers zijn we op weg naar een duurzamere wereld.

Met onze circulaire productiemethode spelen wij in op de twee grootste uitdagingen van de toekomst om aan de – door de overheid gestelde – energetische prestatie-eisen te voldoen. Het gaat om de overgang van een lineaire naar een circulaire economie en het verduurzamen van 1,5 miljoen bestaande woningen.

Circulaire glaseconomie

Bij het verduurzamen van woningen is het isoleren van de gevels één van de meest voorkomende werkzaamheden. De verouderde vlakglasproducten verdwijnen nu nog in de glasbak om te recyclen tot grondstoffen voor de glaswol- of flessenindustrie (downcyclen). Dit betekent dat voor het toepassen van energetisch verbeterde isolatieglas nog steeds veel grondstoffen moeten worden gewonnen, en dat het productieproces veel energie kost.

GSF Glasgroep neemt het voortouw in het creëren van een circulaire glaseconomie, zonder hierbij de verduurzamingsslag uit het oog te verliezen. Wij kunnen glasprojecten voor 50 tot 100 procent circulair uitvoeren, afhankelijk van de gevraagde U-waarde.

Onze uitgangspunten:

  • Circulair geproduceerd isolatieglas onder CE-keurmerk
  • Kwaliteit minimaal gelijkend aan traditioneel nieuwe beglazingen
  • 10 jaar garantie tegen lekslag

 

Neem gerust vrijblijvend contact op en laat je informeren over de mogelijkheden.

Wil je graag op de hoogte blijven van alle nieuws en tips over het glaswerk en GSF Glasgroep? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!