Floatglas

Floatglas is de meest voorkomende glassoort ter wereld; vrijwel alle ruiten die je dagelijks ziet zijn gemaakt van dit glastype. Reguliere enkele beglazing die we tegenkomen in niet-geïsoleerde systemen en hardglastoepassingen zijn feitelijk floatglas. Daarnaast zijn ook isolatieglas, brandwerende beglazing en veiligheidsglas opgebouwd uit diverse floatglasbladen.

De aparte naam floatglas verwijst naar het productieproces. Om floatglas te maken wordt gesmolten glas namelijk uitgespreid over een bad vloeibaar tin. Vloeibare metalen hebben een perfect oppervlak waardoor het glas hierop blijft drijven. Dit komt door de eigenschappen van het metaal. Zo maken we grote glazen platen, met een hoge mate van vlakheid.

GSF Glasgroep heeft in de loop der jaren bewezen een betrouwbare partner te zijn voor de Gemeente Lelystad. Mede door de expertise en snelheid van handelen van GSF Glasgroep, is het schadebedrag van de Gemeente Lelystad meer dan 50% lager dan aan begin van dit decennium." De Gemeente Lelystad telt ca. 76.000 inwoners en is de hoofdstad van Flevoland.

Wil je graag op de hoogte blijven van alle nieuws en tips over het glaswerk en GSF Glasgroep? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!