Hemubo investeert in circulair glas van GSF Glasgroep

GSF Glasgroep en Hemubo zijn beide bedrijven die actief zijn in de bouwwereld en werken aan duurzame innovaties en initiatieven. Na al jarenlang te hebben samengewerkt, heeft Hemubo nu geïnvesteerd in GSF Glasgroep. Deze investering wordt de komende jaren ingezet om de lijn van 100% circulaire glasproducten verder te verbeteren en uit te breiden.

 Samenwerking en vertrouwen

GSF Glasgroep is al een aantal jaar een vaste ketenpartner van Hemubo. Dit glasbedrijf, met vestigingen in Lelystad, Almere, Hilversum en Amsterdam, heeft samen met Hemubo het initiatief genomen om van oud dubbelglas nieuwe HR++-ramen te maken, om zo verspilling te voorkomen en CO2 te besparen. Dit circulaire isolatieglas wordt onder de naam isoMAX sinds begin 2022 in hun eigen fabriek geproduceerd.

Ook Hemubo is volledig overtuigd van de noodzaak om de bouw te voorzien van circulaire producten en is bereid hier de komende jaren in te investeren. Daarom doen zij een kapitaalinjectie in GSF Glasgroep. Hiermee kan vanaf 2023 verder gewerkt worden aan de ontwikkeling, verfijning en opschaling van de productie van circulair glas.

Davy Wagenmakers, directeur Hemubo: ‘GSF Glasgroep heeft het met de ontwikkeling van het eerste circulair geproduceerde isolatieglas ter wereld aangedurfd om in het diepe te springen. Het afgelopen jaar is al gebleken dat hier volop belangstelling voor is. Nu is het zaak om dit grootschalig uit te rollen in de markt – en daar zijn logischerwijs investeringen voor nodig.’

Maarten Rood, directeur GSF Glasgroep, vult aan: ‘Er is veel wederzijds vertrouwen. Na jarenlang samenwerken weten wij precies wat wij aan elkaar hebben. De manier van werken van Hemubo en GSF Glasgroep sluit perfect op elkaar aan. Ik ben er trots op en kijk ernaar uit om GSF Glasgroep de komende jaren verder uit te bouwen. Daarvoor biedt Hemubo ons nu de ideale volgende stap.’

Klanten GSF Glasgroep

Voor klanten van GSF Glasgroep verandert er niets. GSF Glasgroep blijft de hele markt bedienen en denkt graag mee met het verduurzamen en circulair maken van de Nederlandse bouwwereld.